Fredriksbergsbadet i Västerås av Carlstedt arkitekter AB och Topia landskapsarkitekter vinner Västmanlands arkitekturpris 2024. Juryns motivering:

”Arkitekterna har med begränsade medel skapat en generös och genomtänkt helhet. En relativt enkel byggnad i betong och corténstål välkomnar med en nästan sakral entréplats med ett vårdträd mitt på. En känsla av japanska spa i formspråk och landskap. Här finns gott om utrymme både för högljudd lek och för avkoppling och återhämtning i grässlänterna eller i skuggan under de perforerade skärmtaken. Fredriksbergsbadet stärker den sociala hållbarheten genom att bli en viktig samlingspunkt mitt bland hyreshusen på Råby. Genom sin fina gestaltning signalerar den att du som bor här är värd att satsas på. Ett projekt väl värt ett arkitekturpris.”

Västmanlands arkitekturpris utses av Sveriges Arkitekter Västmanland. Prisutdelning äger rum på Västerås Arkitekturdagar den 15-17 maj.

Vi är väldigt glada över utmärkelsen och tackar för gott samarbete med Västerås stad, Carlstedts arkitekter och övriga konsulter!